Sharpie permanent markeri.

Sharpie je brend pribora za pisanje (uglavnom trajnih permanent markera) proizvođača Newell Brands, sa sedištem u Hobokenu, NJ. Obaj brend (Sharpie) je široko rasprostranjen. U ponudi su Sharpie markeri sa različitim vrhom. Najčešći i najpopularniji je Fine vrh debljine 1mm. Osim Fine vrha, postoje Ultra Fine Point, Extra Fine Point, vrh oblika četke, kosi vrh i vrh koji se uvlači.

Sharpie je originalno ime koje označava permanent marker pokrenut od strane kompanije Sanford Ink u 1964. godini. Sharpie je takođe postao prvi trajni marker u stilu olovke. 1990. godine Sharpie je kupila kompanija The Nevell (kasnije Nevell Rubbermaid) u okviru Sanford-a, vodećeg proizvođača i prodavca pisaćeg pribora. U 2005. godini, popularni brand kompanije Accent Highlighter je ponovo pozicioniran pod brendom Sharpie. Pokrenuta je nova verzija Sharpie koja se zove Sharpie Mini, koja je pola veličine normalnog Sharpie-a i poseduje klip za povezivanje Sharpie markera sa ključevima. U 2006. godini, Sharpie je izdao novu liniju markera koji su imali klik dugme za uvlačenje umesto kapice. Takođe su predstavljeni markeri Sharpie Paint. Od 2002. godine, 200 miliona markera je prodato širom sveta. Markeri Sharpie su proizvedeni u gradovima Mexicali, Baja California, Mexico i Mariville. Danas je Sharpie prvi brend na koji pomislimo kada kažemo marker ili permanent marker.

Sharpie permanentni markeri su izuzetno robusni i otporni. Mastilo se suši veoma brzo, ne bledi i otporno je na vodu.

Originalni slavni Sharpie permanent marker je stvoren je za originalne, nepopravljive i hrabre. Odličan je kada treba da se izazite. Uvek ostavlja jasan trag i nikada, ali nikada ne izlazi iz mode.