NAJČEŠĆA PITANJA

/NAJČEŠĆA PITANJA
NAJČEŠĆA PITANJA

GRAVIRANJE OLOVKE ZA POKLON – GRAVURA POSVETE NA OLOVCI

NAJČEŠĆA PITANJA

U nastavku možete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja u vezi graviranja.

 1. Da li mogu lično da preuzmem olovku? Ne, mi smo internet prodavnica i nemamo knjižaru. Sve porudžbine isporučujemo brzom poštom. Ako je hitno, kontaktirajte nas i mi ćemo proveriti šta možemo da učinimo.
 2. Kako da prilikom kupovine razlikujem originalne olovke od kopija? – Originalne olovke dolaze u originalnim kutijama. U kutiji se nalazi garancija koju Vam prodavac mora overiti pečatom. Većina proizvođača dake garanciju 24 meseca. Obavezno pitajte prodavca za poreklo olovke. Na primer, sve Parker i Waterman olovke dolaze iz Francuske. Postavite pitanja prodavcu. Svaki ovlašćeni distributer i prodavac treba da zna mnogo o olovkama koje prodaje (koje su nove i stare serije, koje su boje i modeli raspoloživi, od kog su materijala, može li se personalizovati i kako… Prodavci kopija uglavnom nemaju nikakve tehničke informacije o olovkama. Vaš prodavac mora u ponudi imati i originalne refile za olovke koje prodaje. Obratite pažnju na izgled pakovanja i olovke – sve mora biti isto kao na sajtu proizvođača.
 3. Kako mogu da platim olovku i gravuru?Veoma je važno da znate da našem sajtu apsolutno ništa ne plaćate. Odaberite olovku i detalje gravure (ako želite), ubacite u korpu i poručite olovku. Kada Vam na mail stigne potvrda porudžbine sa iznosom – tek tada možete odabrati način plaćanja koji Vam odgovara: Kao fizičko lice možete platiti pouzećem (kuriru prilikom isporuke), zatim uplatnicom u pošti ili banci, ili putem e-bankinga. Kao pravno lice možete platiti po predračunu, samo nam skrenite pažnju da plaćate kao firma i mi ćemo Vam dostaviti predračun.
 4. Koji je rok isporuke?  – Rok isporuke za olovku sa gravurom je oko 3 radna dana.
 5. Od čega zavisi boja gravure?  – Boja gravure zavisi od materijala od kog je olovka napravljena. Na primer, ukoliko graviramo crno penkalo čije je telo izrađeno od mesinga – nakon gravure će trag biti „zlatno žut“. Ukoliko graviramo čeličnu olovku sive boje, gravura će biti tamno siva. U opisu olovke možete pronaći informaciju o tome da li je gravura moguća i koja bi bila boja gravure za tu olovku. Ukoliko gravura nije moguća na telu, možemo ugravirati inicijale na sam vrh olovke ili poklopca.
 6. Koje olovke mogu da se graviraju?  – Graviranje je moguće samo na metalnim olovkama.
 7. Kakav font mogu izabrati za graviranje?  – Slova mogu biti pisana ili štampana, a pismo latinica ili ćirilica.
 8. Da li mogu da graviram posvetu na drugom jeziku i pismu?  – Naravno, možete gravirati posvetu na primer na grčkom ili arapskom alfabetu.
 9. Da li mogu da graviram logo firme?  – Svakako, samo nam pošaljite pripremu.
 10. Koliko košta usluga graviranja?  – Profesionalna usluga graviranja iznosi 700,00 din.
 11. Kako popuniti uplatnicu? – U nastavku sledi primer. Ukoliko plaćate online pomoću ebankinga – šifra plaćanja je 289.

PRIMER UPLATNICEAko niste sigurni kako da poručite, u nastavku sledi uputstvo za poručivanje olovke sa gravurom:

Odaberite olovku u našoj prodavnici (https://hemijskeolovke.rs/prodavnica-hemijske-olovke-za-poklon/) i kliknite na opciju „Graviranje“ koja se nalazi odmah pored odabrane olovke i kratkog opisa. Odabirom opcije „Želim graviranje – plaća se dodatno 700 RSD“ iz padajućeg menija – otvara se prazno polje gde treba upisati željeni tekst gravure. Zatim obeležite da li je korisnik desnoruk ili levoruk, pošto je to veoma važno za smer i poziciju gravure. Nakon toga odaberite vrstu pisma, font i završite kupovinu. Prilikom odabira fonta, kliknite na sliku sa primerima fontova da biste je uveličali.

Pogledajte primer na slici ispod.

HEMIJSKE OLOVKE ZA POKLON

Prilikom završetka porudžbine, u polje „Beleška Narudžbine“ nam možete upisati dodatnu napomenu.

U svakom trenutku nas možete kontaktirati putem maila info@hemijskeolovke.rs ili prodaja@hemijskeolovke.rs.

OVDE pogledajte fotografije naših radova.