Pentel Energel gel olovke iz Japana.

Pentel je privatna japanska kompanija. To je kavalitetni pisaci i kancelarijski pribor. Ime PENTEL je kombinacija engleskih reči PEN (kao olovka) i TELL (kao ispričati). Pentel je prvi izumeo ne permanentnu tehnologiju. Većina proizvoda se danas pravi u Japanu, Taiwan-u i Francuskoj. Malo je poznato da je Yukio Horie, koji je bio predsednik kompanije do svoje smrti 2010. godine, izumeo flomaster davne 1960. godine. Pentel je takođe pionir i lider u proizvodnji tehničkih olovaka i mina za tehničke olovke.

Energel mastilo – fuzija tečnog i gel mastila. Japanski proizvođač Pentel je razvio i patentirao gel olovke sa jedinstvenim gel mastilom nazvanim Energel.

U čemu je prednost Pentel gel olovke u odnosu na druge?
Prednost Energel olovaka u odnosu na ostale gel olovke je u tome što se gel mastilo aktivira i postaje tečno samo dok pišemo i koristimo gel olovku. Pritisak olovke na papir aktivira kuglicu na vrhu olovke. Kuglica zatim pretvara gel mastilo u tečno mastilo. Kada prestanemo sa pisanjem, mastilo takođe prestaje da bude tečno i vraća se u svoje gel (Energel) stanje. Sjajno rešenje. Pentelova gel olovka je vrlo brzo osvojila simpatije širom sveta. Ova gel olovka je pogodna za levoruke.