Parker Royal Duofold kolekcionarski set N.22 (3 nalivpera)

380.000,00 RSD

Dostupno kao narudžbina na zahtev

 • Telo i kapica su napravljeni od nekoliko tankih slojeva difuzno vezane retke smole, ukrašeni su upadljivo obojenim prugama.
 • Prstohvat je od sjajne crne smole.
  Gornji deo poklopca je od zlatnog lista sa gravurom 100. godišnjice.
 • Prstenovi na poklopcu, tipični za Duofold, napravljeni su od zlatnog lista.
 • Poznata klipsa u obliku strele obložene zlatom.
 • Vrh od 18-karatnog zlata (finoća Au 750/1000) sa ukrasnom gravurom kartaškog asa i stogodišnjice, delimično presvučen rodijumom.
 • Luksuzna drvena kutija sa sjajnom crnom površinom gde je unutrašnjost obložena crnim antilopom.
 • Dimenzija 210 x 140 x 63 mm.
 • Uključuje brošuru sa ograničenim izdanjem sa sertifikatom o autentičnosti koju je potpisao Geoffrei S. Parker, praunuk osnivača brenda.
 • Penkalo ima poklopac sa zavrtnjem.
 • Nalivpero je opremljeno dvokanalnim sistemom za napajanje mastilom.
 • Unutar olovke je pozlaćeni De Luxe konverter pumpica za punjenje olovke mastilom iz boce. Pero koristi i Parker Quink patrone.
 • U setu se nalazi pakovanje 5 crnih patrona sa Quink mastilom.

 

Samo 100 ovakvih setova je proizvedeno širom sveta.Dostupno kao narudžbina na zahtev

Opis

Parker Royal Duofold kolekcionarski set N.22 (3 nalivpera)

2021. godine, navršiće se 100 godina od predstavljanja legendarne Parker Duofold olovke, a da proslavi ovu prekretnicu, Parker objavljuje godišnje specijalno izdanje Parker Duofold 100th.

Ograničeno izdanje je proslava elegancije, izuzetne izrade brenda Parker i pionirskog duha osnivača brenda Džordža S. Parkera. Duofold slavi 100 godina ostvarivanja nestvarnih stvari – poput čuvenog eksperimenta pada iz aviona sa visine od 915 metara, koji je trebalo da potvrdi njegovu neuništivost.

Duofold takođe ima mnogo poznatih korisnika i bio je na mnogim istorijskim događajima. Ser Artur C. Dojl je sa njim pisao knjige o Šerloku Holmsu, a Boris Jeljcin i Džordž Buš su 1992. potpisali sporazum sa Duofoldom o smanjenju strateškog naoružanja START II.

Parker Duofold 100th je godišnje specijalno izdanje koje predstavlja više od 130 godina Parkerovih inovativnih i zanatskih veština i jedinstveno je po svom dizajnu.

Elegantan poklon set sadrži 3 nalivpera, predvođena kultnom Big Red varijantom, koja je lansirana 1921. godine i odmah je izazvala interesovanje potrošača širom sveta.

Originalna i prepoznatljiva boja potisnula je stereotip o ranije preferiranim crnim olovkama. Do danas, Big Red ostaje simbolična i najpoznatija verzija Duofold linije modela. „Big Red“ je otvorio put drugim smelim bojama po kojima je Duofold poznat. Drugo nalivpero u setu tehnički nije Duofold, već crno br. 26. Godine 1921. na olovci je odštampan natpis „Duofold“ i ova crna verzija je kasnije ostala u asortimanu zauvek. Poslednje, ali ne i neupadljivo nalivpero u setu je Lapis Lazuli u intenzivnoj plavoj boji, što se odnosi na istoimeni tamnoplavi dragulj. Da bi se simulirao izgled dragog kamena, dodane su male plave i bele tačke koje olovci daju dodatnu dubinu i sjaj. Lapis je latinska reč za kamen, a Lazuli je izvedena iz arapske reči „Azul“, koja označava plavo.

U ovom elegantnom poklon setu naći ćete sve što su značile „burne i divlje“ 20-te: nevezana pop kultura kao i stil života i iskorak van tradicionalnog. Nalivpero je napravljeno u Nantu u Francuskoj, od 22 ručno sastavljena dela, a svaki komad nalivpera je pojedinačno numerisan.

Ukupno je proizvedeno samo 100 ovih trodelnih kolekcionarskih setova.

Možda će vam se svideti …

Title

Go to Top